Stajla İlgili Soru ve Cevaplar

SORU) Fakültemizdeki Stajlar zorunlu mu isteğe bağlı mı?

CEVAP) Fakültemizdeki tüm bölümlerimize ait stajlar isteğe bağlıdır ve Yaz dönemi (Temmuz, Ağustos, Eylül) ile sınırlıdır.

SORU: Staj sigortası Üniversitemiz tarafından karşılanıyor mu?

CEVAP: Evet, staj sürecince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası Üniversitemiz tarafından karşılanır.

SORU) İş sağlığı ve güvenliği eğitimi almadan staj yapabilir miyim?

CEVAP: Hayır, staj yapamazsınız.

SORU: İş sağlığı ve güvenliği eğitimini nereden alabilirim?

CEVAP: Her yıl MAYIS ayında talep eden öğrencilerimize iş sağlığı ve güvenliği dersi ues üzerinden tanımlanacaktır.

SORU: İş sağlığı ve güvenliği dersini almak istiyorum nereye ve ne zaman başvurmalıyım?

CEVAP: Nisan ayı içinde Fakültemiz sitesinde ilgili dersi almak isteyen öğrenciler için duyuru ve link yayınlanacak, burada duyurulan bilgiler doğrultusunda başvurunuzu yapabilirsiniz.

SORU: İş sağlığı ve güvenliği dersini Fakültemdeki başvurularını kaçırdım ne yapabilirim, staj yapamaz mıyım?

CEVAP: Üniversitemizin dışında ücret karşılığında ilgili dersi alabilir ve belgenizi stajdan önce staj belgeleri ile gönderebilirsiniz.

SORU: Staj yerleri Fakültemiz tarafından mı ayarlanır/ bulunur?

CEVAP: Hayır, staj yapacak öğrenciler, staj yerlerini kendileri bulur.

SORU: Stajım bitti ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Staj bitiminde herhangi bir dosya ya da belge teslimi söz konusu değildir. (Fakültemiz tarafından talep edilmemektedir.) Stajınız sona erdiğinde İşten çıkış işlemi Fakültemiz tarafından yapılacaktır. İşten çıkış belgelerinize www.turkiye.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

SORU: İşe giriş belgemi (bildirgemi) nereden ve ne zaman alabilirim?

CEVAP: SGK İşe giriş işlemi Fakültemiz tarafından yapılacak olup, SGK İşe giriş belgelerinizi www.turkiye.gov.tr adresinden (4A İşe Giriş Bildirgesi) alıp işyerlerine verebilirsiniz.

SORU: Staja ilişkin belgelerimi ne zaman göndermeliyim?

CEVAP: Stajınızın başlama tarihinden en çok 5 (beş) gün öncesinde internet ortamında göndermeniz gerekmektedir. Staja ilişkin belgelerinizi stajınızın başladığı gün ya da staj sonrasında gönderilmemesi gerekir. Belgelerinizi daha önceden göndermeniz sigorta işlemlerinizi başlatabilmek için şarttır.

SORU) Staj süresi nedir?

CEVAP) Fakültemizde staj süresi, lisans öğrenimi tamamında 60 takvim gününü (40 iş günü) geçemez.

SORU) Staj süresi olan 60 takvim günü (40 işgünü) tek seferde kullanabilir miyim?

CEVAP) Evet, kullanabilirsiniz.

SORU: Yaz dönemi isteğe bağlı stajlarda iki ayrı kurumda staj yapabilir miyim?

CEVAP: Hayır, yapamazsınız. Bir akademik yılı içinde en fazla bir kurumda staj yapılabilir.

SORU: İsteğe bağlı staj ile iş sağlığı ve güvenliği dersi için herhangi bir ücret ödeyecek miyim?

CEVAP: Hayır, herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.

SORU: Stajla ilgili bilgi edinimi, staj belgeleri vb. işlemleri hangi siteden ulaşabilirim?

CEVAP: Fakültemizin ilgili sayfası için tıklayınız.

SORU: Staj yapacağım işyeri “sigorta ödemelerinin ödendiğini gösteren bir yazı” talep ediyor nereden alabilirim?

CEVAP: Fakültemiz adresinden “İLGİLİ MAKAMA” hitaben e-imzalı olarak hazırlanmış yazımızı almak için tıklayınız.

SORU: 4.sınf öğrencisiyim, isteğe bağlı staj yapabilir miyim?

CEVAP: 4.sınıf olup da mezuniyet sürecinde olan öğrencilerimiz ya da dönemini uzatan öğrencilerimiz staj yapamazlar.

SORU: Stajla ilgili sorularımı hangi mail adresine sorabilirim?

CEVAP: iktisat.staj@marmara.edu.tr adresine sorabilirsiniz.

SORU: Staj yapan öğrencilerimizin bilmesi gereken diğer konular?

CEVAP: Staj yerlerinizde herhangi bir şekilde kaza geçirilmesi (merdivenden düşme, ayak burkulması vb.) sonucu hastaneye gidilmesi durumunda hastanede düzenlenen raporda “İş kazası” ya da “Adli vaka” ibareleri yazıyorsa İVEDİLİKLE Dekanlığımıza (216 777 3138-3139, iktisat.staj@marmara.edu.tr) bildirmeniz gerekmektedir.

Bu sayfa İktisat Fakültesi tarafından en son 27.07.2023 13:56:59 tarihinde güncellenmiştir.