ARA SINAV DUYURUSU

Sevgili Öğrenciler

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yarıyıllık sisteme göre eğitim yapan tüm birimlerimiz programlarında Ara Sınavlar 07-13 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav tarihleri ve saatleri BYS sistemine girilmiştir. Ayrıca Marmara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden yapılacak sınavların tarih ve saatleri de UES sistemine aktarılmıştır.  Sınavlara katılacak öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda sunulmuştur.

• Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınav Uygulama Usul ve Esasları

1. BYS sisteminden derslerinizin sınav programlarını kontrol etmelisiniz. Herhangi bir problem varsa gecikmeden danışman öğretim elemanlarınıza bilgi verebilirsiniz.

2. Derslerinizin öğretim elemanlarının sınavlar hakkında BYS ve UES sistemi üzerinden sizlere gönderecekleri bilgilendirme mesajlarını takip ederek gerekli hazırlıklarınızı yapmalısınız.

3. Öğrenci sayısı 25’ den az olan derslerinizin sınavları öğretim elemanlarının dersleri yaptıkları platformlar üzerinden yapılacaktır. Bu derslerin öğretim elemanları sınavların nasıl yapılacağıyla ilgili öğrencilerine bilgilendirme mesajları göndereceklerdir. Bilgilendirme ve iletişimdeki problemleri bölüm başkanlıklarınıza en kısa sürede bildirmelisiniz.

4. Aşağıdaki çizelge1’ de bulunan dersler haricindeki ortak derslerin (Türk Dili, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil vb.) sınavları çoktan seçmeli olarak yapılacaktır. Öğrenciler bu sınavlara 07.12.2020 tarihinde sabah 9.00’dan, 13.12.2020 tarihi 23.59’ a kadar istedikleri herhangi bir zamanda istedikleri ortak derslerden birinin sınavına girebileceklerdir. Bu derslerin mazeret sınavları yapılmayacaktır.

5. Sınavların uygulama yöntemleri öğretim elemanlarının tercihine bırakılmıştır. Öğretim elemanları sınav türlerini “Sınav” ve “Sınav-Dosya Yüklemeli” olmak üzere planlamışlardır. Sınav; çoktan seçmeli, çoktan çok seçmeli, açık uçlu, sıralama, eşleştirme, Sınav-Dosya Yüklemeli; öğretim elemanlarının sordukları soruların cevaplarını öğrencilerden sisteme yüklemelerini isteyecekleri sınavlar ve ödev vb. olarak verilmiş, uygulamalardan oluşmaktadır.

6. Sınav türü “Sınav-Dosya Yüklemeli” olan sınavlarınız BYS’ de belirtilen tarihler arasında https://ues.marmara.edu.tr adresinden UES’ ye giriş yaptığınız da, dersinizin içerisinde aktif olarak görünecektir ve belirlenen tarihlerde dosya yüklemesi yapabileceksiniz. Sınav türü “Sınav” olan sınavlarınız BYS’ de belirtilen tarihler arasında https://uessinav.marmara.edu.tr adresinde aktif olarak görünecektir. BYS’ de belirtilen tarihte sınavınıza giriş yapabileceksiniz. Her iki adres içinde BYS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanabilirsiniz.

7. 2 saat veya daha az süreli sınavlarınızın birbiri ile çakışması durumunda BYS sisteminden mazeret sınavı başvurusu yaptığınızda 21-27 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak olan mazeret sınavlarına girebilirsiniz.

8. Sınavlarınızın değerlendirme notları BYS sistemine girilecektir. Notlarınızı BYS sisteminde görebileceksiniz.

9. Öğretim elemanları ve birim yöneticileri, sınav hazırlıkları ve uygulamalarında etik ihlallerin olmaması için gerekli önlemleri alacaklardır.

10. Sınav ortamında yalnız bulunmakla ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamanız beklenmektedir.

11. Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.

12. İnternet veya elektrik kesintisi, şarj, cihaz arızası, vb. nedenler mazeret olarak kabul edilmeyeceği için sınav esnasında kullanacağınız cihaz ve gerekli ekipmanların kontrolünün önceden yapılması önerilmektedir.

13. Sınava bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. cihazlar ile girilebilmektedir. Ancak teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına bilgisayar ile sınava katılmanız tavsiye edilmektedir.

14. Sınava bağlantı yapan aday bu koşulları kendi rızası ile kabul etmiş sayılır.

15. Öğrenciler https://online.marmara.edu.tr/ogrenciyim adresinden yardım dokümanlarına ulaşabilirsiniz.

Çizelge 1: Aşağıdaki birimlerdeki ismi geçen derslerin sınavları sınav programındaki tarihlerde ve saatlerde yapılacaktır.

Birim Adı

Ders Adı

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

UNİT111 Türkçe Eleştirel Okuma ve Yazma I