2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş (Ek Madde-1) İşlemleri

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi Merkezi Taban Puanlı Yatay Geçiş (Ek-Madde1) Başvuruları; Marmara Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi  ve Ek Madde 1 Uygulama İlkeleri kapsamında Ek Madde 1 uyarınca https://basvuru.marmara.edu.tr/   web adresi üzerinden  1-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında online olarak alınacaktır.

Başvuru ve değerlendirme takvimi detayı için tıklayınız.

Başvuru Bilgileri;
Başvurular 01 Ağustos 2024 Perşembe günü Saat 10:30’ da başlayıp 15 Ağustos 2024 Perşembe günü Saat 16:00’da sonlanacaktır.  

Başvuru sayfası: https://basvuru.marmara.edu.tr/

Başvuru Evrakları;

  • Öğrenci Belgesi*
  • Transkript * (Not Döküm Belgesi) Hazırlık sınıflarından başvurularda zorunlu değildir.
  • ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (Yerleştiğiniz yıla ait olmalı - Merkezi Yerleştirme Puanlarının Yer Aldığı Sonuç Belgesi) **
  • ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi**
  • “Yatay Geçişe Engel olmadığına dair belge” başvuruda zorunlu olmayıp kayıt esnasında ibraz edilmesi zorunludur.

* Güncel Tarihli olmalıdır. e-Devlet üzerinden indirilen barkodlu belgeler kabul edilecektir.

**Sonuç belgeleri yerleştiğiniz yıla ait olmalıdır. “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” olmayan belgeler kabul edilmez – mutlaka güncel sonuç belgesi çıktısı yükleyiniz.

Önemli Hatırlatma: Başvuru sistemine yüklenen evrakların yanlış ya da gerçeğe aykırı olması durumunda sorumluluk başvuruda bulunan adaya aittir ve sistemde herhangi bir değişiklik hakkı verilmeyecektir.  

Evraklar başvuru sistemine online olarak yüklenecek olup, kayıt durumunda asılları istenecektir.

YABANCI DİL SINAVLARI HAKKINDA

Eğitim dili %100 veya %30 İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olan diploma programlarını tercih eden öğrencilerin yabancı dil şartını sağlayabilmeleri için Üniversitemiz Senatosu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlardan birine sahip olması yada “Yabancı Dil Yeterlik  Sınavına” girerek başarılı olması gerekmektedir.

Gerçekleştirilecek yeterlik sınavı ile ilgili detaylı bilgi Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında https://ydil.marmara.edu.tr/ ilan edilecektir.

 

Önemli Hatırlatma:

Üniversitemiz Senatosu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası dil sınavlarından herhangi birinden yeterli puana sahip olan adaylar Sınav Sonuçlarını en geç 19 Ağustos 2024 Pazartesi gününe kadar Yabancı Diller Yüksekokuluna şahsenteslim etmelidir. Ayrıca Üniversitemizde son 2 yıl içinde Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (MÜYYES) sonucuna sahip olan adaylar da muafiyet işlemleri için belirtilen tarihe kadar Yabancı Diller Yüksekokuluna müracaat etmelidir. Sınav sonucu olsa dahi belirtilen tarihe kadar müracaat etmeyen adayların “Yabancı Dil Yeterlik Sınavına” girmesi zorunludur.

  • Kayıtlı olduğu programda iki yıl hazırlık sınıfı eğitimi almış olan öğrenciler tekrar hazırlık sınıfı eğitimi alamayacaklardır. Bir yıl hazırlık eğitimi alan öğrencilerin ise Üniversitemizde sadece bir yıl eğitim (sadece sınav) hakkı olacaktır.
  • Türkçe programdan tamamen veya kısmen yabancı dilde eğitim yapan aynı isimli programlara başvuruda bulunan ve yabancı dil şartını sağlamayan adaylardan sadece Yabancı Dil Hazırlık ve 1. Sınıf öğrencisi olanların yabancı dil hazırlık hakkı olacaktır.

Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Programı eğitim ve sınavlar ile ilgili detaylı bilgi için Sıkça Sorulan Soruları (SSS)inceleyebilirsiniz.

HIZLI ERİŞİM