2018 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği Başvuruları Başlamıştır

 

Öğretim elemanlarının 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerine yönelik olarak akademik teşvik başvuruları 14 Ocak 2019 tarihinden itibaren http://tesvik.marmara.edu.tr adresinden kullanıma sunulan Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetimi Sistemi (ATÖSİS) üzerinden kadrolarının bulunduğu bölüm, anabilim dalı veya anasanat dalı bünyesinde oluşturulan Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonuna yapılacaktır.

Akademik faaliyetlere yönelik kanıtlayıcı belgeler başvuru aşamasında ATÖSİS Sistemine yüklenecek olup, Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonuna yalnızca aşağıdaki belgeler imzalı olarak teslim edilecektir.

YÖKSİS Başvuru Formu

ATÖSİS Araştırmacı Başvuru ve Beyan Formu

 Başvurular Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonları tarafından değerlendirilecek ve bu komisyonların hazırladıkları raporlar bağlı bulundukları dekanlık veya müdürlük aracılığıyla Rektörlük bünyesinde kurulan Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonuna iletilecektir. Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu, birimlerden gelen raporları değerlendirerek sonuçları ilan edecektir. İlan edilen sonuçlara yönelik olası itirazlar da Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonuna yapılacaktır.

Çalışma alanları kadrosunun bulunduğu bölüm/anabilim veya anasanat dalı dışında olanlar ise Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanlığından alacağı uygunluk yazısı ile alanlarına uygun olan bölüm/anabilim veya anasanat dalındaki birim komisyonuna başvuru yapabilecektir.

Teşvik başvuruları ve değerlendirme süreçleri Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından belirlenen usul ve ilkelere uygun olarak gerçekleştirilecektir. Usul ve İlkeler dokümanına bu duyurunun ekinden ve ATÖSİS sisteminde Yardımcı Bilgiler/Formlar menüsünden ulaşmak mümkündür.

Araştırmacıların başvuruda kullanacakları faaliyetlerini YÖKSİS Sistemine işlemeleri, mevzuat gereğince zorunludur. Mükerrer bilgi girişi yapılmaması için ATÖSİS üzerinden yapılacak başvurularda, araştırmacıların YÖKSİS’e girdikleri faaliyetleri toplu olarak başvurularına ekleyebilmelerine imkân sağlanmıştır. Her bir faaliyet için kanıtlayıcı belgelerin de sisteme yüklenmesi suretiyle başvurular tamamlanabilecektir. AVESİS’e WOS servisleri kullanılarak eklenen makaleler bu sistem üzerinden doğrulanabilecek ve ayrıca bir kanıtlayıcı belge talep edilmeyecektir. Konuyla ilgili detaylı bilgiler Uygulama Usul ve İlkeleri dokümanı ve sistemde verilen bilgilendirme dokümanlarında verilmiştir.

 

- Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi için tıklayınız.

- Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Formları için tıklayınız.

- Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci için tıklayınız.

- Başvuru için http://tesvik.marmara.edu.tr

HIZLI ERİŞİM