EYİ 2018 - Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumu

Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumu (EYİ 2018)

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi ev sahipliğinde, 17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 19. Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumu (EYİ2018) başarılı bir organizasyonla gerçekleştirilmiştir.

Ekonometri Bölüm Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. İbrahim Doğan ve İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İ.Esen Yıldırım tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından, Prof.Dr. Fikri Akdeniz (Çağ Üniversitesi) ve Doç.Dr. Mohammad Arashi’nin (Shahrood Teknoloji Üniversitesi) davetli konuşmacı olarak katılımcılara hitap etmişlerdir.

Sempozyum kapsamında altı farklı ülkeden katılımcı ile Panel Veri Analizi, Zaman Serisi Analizi, Finansal Piyasalar, İşsizlik, Büyüme, Kripto Para Fiyatları, Yapay Sinir Ağları, Bulanık Mantık, Optimizasyon Teknikleri, Çok Kriterli Karar Verme, Simülasyon, Metin Madenciliği, Büyük Veri, Çok Değişkenli İstatistik gibi konu başlıklarında yaklaşık 250 bildiri sunulmuştur.

Bu sayfa İktisat Fakültesi tarafından en son 23.11.2023 17:47:35 tarihinde güncellenmiştir.